Fotograf Aalborg
Erhverv og privat.
Enkelt. Hurtigt. Billig.

Alt i billeder og video.

Portrætbillede – Hvilken type og stil ønsker jeg?

  • AuthorMorten Henriksen
  • Date 4 november 2018
  • CategoryInspiration

Et portrætbillede har rigtig mange formål – og vigtigst af alt, skal et portrætbillede være vellignende, vise dig, din personlighed, men det skal også passe til de omgivelser og forhold som du skal bruge dem ved. For der ER forskel på om et portrætbillede skal gives i gave til familien, eller om det skal bruges på LinkedIN eller en ansøgning for at score sig et job – eller om det skal bruges på en dating-side, for at finde den eneste ene.

Hver dag hjælper vi rigtig mange Nordjyder med at tage et godt, vellignende, sjovt, seriøst og godt portrætfoto – uanset hvad formålet måtte være med det. Vi har eget studie i Aalborg Centrum, men er det altid et studiebillede man egentlig ønsker – eller ønsker man at udtrykke noget helt andet? Prisen er ofte ikke afhængig af hvilken stil man ønsker – men vi arbejder i udgangspunktet med 3 typer billeder, som vi kalder: Business, Naturlig omgivelser, Studie. Det er naturligvis 100 % op til dig hvilken stil du foretrækker og hvad du ønsker at skulle med portrætbilledet. Her viser vi vores 3 typer af portrætfotos, som vi som professionel portrætfotograf i Aalborg (typisk!) arbejder med. Husk det er kun fantasien der sætter grænser for et portrætbillede af dig selv eller din familie, dette indlæg er blot til inspiration.

 

Eksempel 1: Business

For bare 10 år siden skulle et “business-portrætbillede” absolut være med grå, hvid eller sort baggrund. Alt andet var næsten utænkeligt, og selv banker, revisore og mange andre (typisk konservative) brancher, er selv i dag begyndt at gå over til en mere naturlig stil når der skal tages portrætbilleder til professionelle formål; uanset om det gælder Linkedin, virksomhedens hjemmeside, visitkort eller lignende. Den nye type her er ofte mere naturlig og i et professionel miljø. Det er ofte en fordel at vise, hvis man som virksomhed ønsker at udtrykke en naturlig og levende stil, med masser af dynamik. Stilen er særdeles velegnet når man ønsker at give et naturligt indtryk af sig selv, sin virksomhed eller sin kampagne. Stilen kan tages i jeres egne lokaler eller i vores – og er med til at udtrykke og signalerer nærvær og professionalisme.

Stilen er ligeledes særdeles velegnet til brug i en større historiefortælling; en bygherre der bygger huse, med sit byggeri i baggrunden – en revisor der arbejder ved sin computer eller noget helt tredje.

Selv om der er meget baggrund, er hovedpersonen i fuld fokus, og omgivelserne er blot til at udtrykke et professionelt arbejdsmiljø – og som en del af en fortælling.

Stilen er naturligvis ikke kun for virksomheder, men er også særdeles velegnet til jobsøgende der ønsker en naturlig og professionel stil.

Fordele:
– Naturlig stil
– Udtrykker professionalisme
– Virker ikke opstillet
– Virker let og naturligt for både modtager og afsender
– Du er i fokus, baggrunden er en flot effekt
– Billedet kan bruges som en del af en fortælling
– Mulighed for mange flere udtryksformer og opstillinger end et traditionelt studiebillede
– Skil dig ud fra mængden

Eksempel 2: Naturlig omgivelser

Rigtig mange mennesker, unge som gamle, giver ofte et portrætbillede i gave til en de holder af – eller skal bruge det til sociale medier eller noget helt tredje. Ønsker man ikke et traditionelt opstillet billede, men et naturligt, afslappet og et ikke så opstillet billede, er et billede i naturlige omgivelser ofte at foretrække. Stilen er ofte meget lige til for både afsender og modtager af billedet, og det giver et dejligt naturligt udtryk. For hvad er mere livsbekræftende end en der er ved at dø af grin på et billede? Et barn der leger med sit legetøj, eller noget helt tredje? Stilen er ligeledes fantastisk hvis du som single eller par, ønsker at få taget billeder et sted der betyder noget særligt for jer; Det kunne være i jeres egen baghave, i naturen, i byen eller på fodboldbanen.

Fordele:
– Naturlig stil
– Virker ikke opstillet
– Virker let og naturligt for både modtager og afsender
– Du er i fokus, baggrunden er en flot effekt
– Kan tages i omgivelser du kan li og holder af; i byen, i naturen eller et helt tredje sted.
– Mulighed for mange flere udtryksformer og opstillinger end et traditionelt studiebillede

Eksempel 3: Studiebilledet

Klassikeren over alle portrætbilleder – som både er hadet og elsket af mange. Elsket for dens simple udtryk, nemme arbejdsmetode og professionelle udtryk. Hadet af mange for til tider at være kedelig og (for) traditionel.

Studiebilleder er det klassiske og sikre valg når du skal have et portræt af dig selv og fungerer fint til alle formål – fra det professionelle udtryk til det fjollede. Kreativiteten og det naturlige udtryk (og opstilling) er ofte svært ved et studiebillede, da mulighederne har sin naturlige begrænsning. Hos os er der både mulighed for grå, hvid eller sort baggrund.

Vi tager studiebilleder i vores eget studie, i det centrale Aalborg.

Fordele:
– Kan bruges til alle formål
– Professionelt udtryk
– Fuld fokus på personen
– Enkelt budskab

 

Konklusion

Der findes ingen rigtig eller forkerte måder at tage et professionelt portrætbillede på; nogle ønsker en naturlig stil, i naturlige omgivelser – mens andre ønsker et traditionelt klassisk opstillet billede. Uanset hvilken stil du kunne tænke dig, og uanset hvor du kunne tænke dig det skulle tages henne, så hjælper vi gerne. Vi arbejder i udgangspunkt ikke med faste priser, men er Aalborgs billigste portrætfotograf, så ta’ fat os i dag og hør om en pris. Vi er ofte langt billigere end de fleste tror.

Vi tager både billeder af enkeltpersoner, familier, grupper, virksomheder og lignende.