Fotograf Aalborg
Erhverv og privat.
Enkelt. Hurtigt. Billig.

Alt i billeder og video.

GÆSTEBLOGGER: Mangler du inspiration? Her får du 3 ideer din næste fotoserie

  • AuthorMorten Henriksen
  • Date 2 februar 2018
  • CategoryGæstebloggere

Mangler du inspiration? Her får du 3 ideer din næste fotoserie

Vi kender det alle, inspirationen mangler. Du har sikkert allerede taget billeder af de klassiske ting, og har måske svært ved lige at finde inspirationen til noget nyt og spændende fotomateriale.

Hvis det er tilfældet, så er denne artikel lige noget for dig.  Du får nemlig her 3 ideer til, hvor og hvordan du finder fornyet inspiration til dine fotografier.

Artiklen er skrevet i samarbejde med WeTeach.dk, som blandt andet tilbyder onlinekurser i fotografi. Du kan læse mere om deres fotokurser her.

Men tilbage til inspirationen, her er den første idé…

Leg med HDR på din lokale losseplads

Måske har du ikke arbejdet med HDR billeder før, og det kræver da også, at du kender en smule til Photoshop. Det tager dog ikke lang tid at mestre HDR billeder, og det kan derfor på det kraftigste anbefales at prøve denne billedtype af.

HDR står for ”High Dynamic Range”, og du kan i princippet taget HDR billeder af hvad som helst.

Noget som dog er specielt flot i HDR er billeder af gamle biler, traktorer – faktisk maskiner i det hele taget. Der er bare et eller andet med skyggerne og det rå udtryk, som du ikke får i andre motiver.

En god idé til dit næste foto, kan derfor være at tage på din lokale bil-kirkegård eller losseplads og tage nogle flotte billeder til HDR. Herunder kan du f.eks. se et eksempel på et HD- billede af en gammel traktor – ret flot ikke?

Tag billeder af ting der rammer vandet

Det lyder måske underligt, men prøver du at google ”splash-art”, så vil du forstå.

Ideen er her, at du skal bruge dit kamera til at fange ting, der falder i vandet. Gør du det rigtig, kan du få nogle fantastisk flotte billeder, som du måske ligefrem kan printe ud og hænge op i en ramme.

Tricket er, er du skal time din lukketid perfekt. Din lukketid behøver dog ikke være meget lav og du kan sagtens opnå et flot billede af en dråbe med følgende setting: 1/250 (lukketid), f/5,6, ISO 250.

Det anbefales at du prøver dig lidt frem, da de rigtige indstillinger selvfølgelig afhænger af din belysning, og det objekt du forsøger at tage billede af.

Herunder kan du se et eksempel på splash-art.

 

Tag billeder af mad

De fleste ved, at mad sjældent ser specielt godt ud på billeder, så hvorfor ikke gøre det til en udfordring? – lær at tage flotte billeder af mad!

Det kræver en helt bestemt teknik at få mad til at se appetitvækkende ud på billeder, og den teknik kunne måske være din næste idé til en fotoudfordring.

Der findes utallige guides til mad-billeder på nettet, og det er bare at kaste sig ud i det. Vi kan f.eks. anbefale denne video på youtube, som giver en god introduktion til emnet.

Vi håber at denne artikel har givet dig fornyet inspiration og blod på tanden til at tage flere og mere spændende billeder!